حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 12 ذو القعدة 1445 Sunday, 19 May , 2024 ساعت ×

موضوع نشست #جلسه_اول: بررسی غایت فلسفه و ضرورت یادگیری فلسفه، بررسی جهات برتری کتاب شرح المنظومه حکیم سبزواری(رحمت الله علیه)

با حضور استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین موسوی بایگی (عضو هیئت امناء و گروه علمی مدرسه عباسقلی خان و استاد دروس فلسفه و عرفان اسلامی در سطوح عالی حوزه و دانشگاه)

در این جلسه که با حضور جمعی از اساتید علوم عقلی و طلاب مقطع تخصصی مدرسه عباسقلی خان و سایر مدارس حوزه علمیه خراسان برگزار شد، در ابتدا استاد محترم از تشکیل چنین جلساتی ابراز خرسندی و رضایت نمودند. و در ادامه به بیان نکاتی چند در باب غایت فلسفه و ضرورت فراگیری فلسفه توسط طلاب علوم دینی پرداختند.

ایشان که از شاگردان برجسته ی فیلسوف‌ علامه‌ بزرگوار مرحوم‌ استاد سید جلال‌الدین‌ آشتیانی‌(رحمت‌ الله‌ علیه‌) هستند، فرمودند: نفس و معاد بحثی دشوار و دقیق است که تمام مسائل فلسفی در تقریر آن به کار گرفته می شود لذا کسی می تواند به درک نفس و معاد حکمت متعالیه و نظریه پردازی در آن نائل شود که در سایر مسائل فلسفی به فهم کامل و دقیقی رسیده باشد.

در پایان استاد محترم به جهات برتری کتاب شرح المنظومه نسبت به سایر کتب آموزشی در رشته فلسفه اسلامی پرداخته و فرمودند: شرح منظومه حکیم سبزواری(رحمت الله علیه) تلخیص کامل و جامعی از اسفار جناب صدرالمتالهین(رحمه الله)می باشد، به طوری که امام خمینی(قدس سره) بعد از آنکه چندین دوره کتاب شرح منظومه را تدریس نمودند به کلاس اسفار رفته و بعد از چند جلسه به این نتیجه رسیدند که اسفار چیزی جز شرح منظومه ندارد و لذا دیگر در کلاس اسفار شرکت نکردند.

دیدگاه

  1. لطفا صوت جلسه رو بارگزاری کنید
    ممنونم

    پاسخ