حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 19 شوال 1445 Saturday, 27 April , 2024 ساعت ×

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه عباسقلی خان، کرسی علمی ترویجی «حکمت جامعه و تاریخ از منظر حکمای نو صدرایی، علامه طباطبایی و شهید مطهری» با ارائه دکتر قائمی نیک، در سالن اجتماعات مدرسه علمیه علوم عقلی عباسقلی خان برگزار شد.

در این جلسه که با نقد حجج اسلام غلامرضا صدیق اورعی برگزار شد، نویسنده مقاله به بیان نگاه علامه طباطبایی و شهید مطهری درباره جامعه پرداخت.

دکتر قائمی نیک در این جلسه گفت: علامه طباطبایی بر اساس اصل استخدام، تشکیل جامعه و اختلاف در جامعه را توضیح داده و بعد از آن به اعتباریاتی که در جامعه حاصل می‌شود از جمله عدل پرداخته‌اند و شهید مطهری، اصل فطرت را مبنای اجتماع دانسته‌اند.

وی افزود: علامه طباطبایی جامعه را اصالت می‌دهند و حقیقت می‌دانند، بنابراین جامعه چون حقیقت و واقع است، پس اصالت دارد که در مقابل افراد قرار می‌گیرد.

همچنین حجت‌الاسلام صدیق در این جلسه گفت: جامعه چیزی جدا از افراد نیست و فعلی که از جامعه صادر می‌شود از جهت کنار هم قرار گرفتن افراد است وگرنه حقیقتی جدا از افراد ندارد، البته ممکن است بر اساس مبنا افعال ناخواسته‌ای صورت گیرد، مثل زمانی که مقدار زیادی از محصولی کاشته می‌شود و بدون اراده مردم، آن محصول ارزان می‌شود و مردم هم مجبور می‌شوند ارزان بفروشند.

 

  

دیدگاه