حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 13 ذو القعدة 1445 Monday, 20 May , 2024 ساعت ×
مهندسی روایت‌گری
04 آذر 1400 - 14:00

به همت مدیریت امور اساتید و مدیریت فرهنگی حوزه علمیه خراسان و با همکاری گروه تفحص سیره شهدای مشهد دوره توانمندسازی اساتید علوم و معارف دفاع مقدس و دوره مقدماتی تربیت روایتگر برگزار گردید.
در این مراسم که اساتید علوم و معارف دفاع مقدس و معاونین فرهنگی مدارس علمیه‌ی خراسان بزرگ و تعدادی از طلاب سطح دو و سه علاقه‌مند به روایتگری حضور داشتند، حجت‌الاسلام و المسلمین ماندگاری مدیر موسسه تفحص سیره‌ی شهدا در سخنان ارزشمندی به موضوع «مهندسی روایت‌گری» پرداخت.
ایشان در ابتدا به چیستی، چرایی و چگونگی روایت‌گری اشاره نمود و به سه مقدمه مهم پرداخت:
مقدمه نخست: شیاطین به‌صورت شبانه‌روزی در حال تلاش برای گمراهی انسان‌ها هستند؛
مقدمه دوم : فرهنگ جهاد و شهادت، اکسیر اعظم و کبریت احمر است و هیچ فرهنگی به‌اندازه این فرهنگ انگیزه‌ساز نیست؛
مقدمه سوم: بار خداوند متعال روی زمین نمی‌ماند و همیشه کسانی هستند که آن را بر دوش بکشند.
ایشان در ادامه، روایت‌گری را یکی از سنت‌های الهی در قرآن برشمرد و گفت: شهیده کاخ فرعون حضرت آسیه سلام الله علیها کارش توسط پروردگار عالم در قرآن روایت شده‌است؛ لذا روایت‌گری واسطه شدن در هدایت خلق و نصرت دین می‌باشد.
ایشان در تعریف روایت‌گری گفت: انتقال حقایق اتفاق افتاده در زندگی مجاهدان فی‌سبیل‌الله برای فطرت‌های پاک و طالب حق و حقیقت به کمک الهی، همان روایتگری است.
ایشان برای شناسایی حقایق به وصیت‌نامه‌ی شهدا اشاره کرد و گفت: آن‌چیزی که به‌عنوان یک سند واقعی برای ما وجود دارد و بدون تردید می‌شود به آن استناد کرد، وصیت‌نامه شهداست.
ایشان آیات قرآن، خاطرات شهدا و گفتگو با پدران و مادران معزز شهدا را به‌عنوان راهکارهای دیگر کشف حقیقت بیان نمود.
حجت‌الاسلام و المسلمین ماندگاری در موضوع چرایی روایت‌گری گفت: اولاً مردم حقیقت‌طلب هستند و زیباترین الگوها بعد از حضرات معصومین علیهم‌السلام همین شهدای ایران می‌باشند. از طرفی تنها راه نجات این نظام و این نسل و رساندن آن به قیام حضرت بقیت الله سلام الله علیه همین فرهنگ جهاد و شهادت می‌باشد.
ایشان در چگونگی روایت‌گری، روایت‌گری را به‌عنوان یک علم معرفی نمود که نیاز به تعلیمات تخصصی چون معارف شناسی دفاع مقدس و مخاطب‌شناسی و روش‌شناسی دارد.
ایشان برای جذب مخاطب به سه نکته کلیدی در قالب تایید، تبدیل و تخریب اشاره نمود و گفت: ما برای ارتباط‌گیری با هر مخاطبی ابتدا باید بعضی از رفتارها یا گفتارهای او را که مطابق با دیانت است، تایید کنیم؛ سپس به بعضی از رفتارهای او که امکان تبدیل شدن به شیوه‌های درست دارد، اشاره کنیم و در پایان بعضی از رفتارهای غلط او را تخریب نماییم.
لازم به ذکر است دوره نیمه تخصصی و تخصصی تربیت روایتگر در آینده نزدیک برای اساتید و طلاب علاقه‌مند سطح دو و سه حوزه‌ی علمیه‌ی خراسان با همکاری کانون جهاد، ایثار و شهادت معاونت فرهنگی حوزه‌ی علمیه‌ی خراسان(مدرسه‌ی علمیه‌ی عباسقلی‌خان) و گروه تفحص سیره‌ی شهدای مشهد، برگزار خواهد شد.

دیدگاه