حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 10 ذو القعدة 1445 Friday, 17 May , 2024 ساعت ×

به گزارش واحد آموزش مدرسه علمیه تخصصی علوم عقلی عباسقلی خان، نشستی با حضور اساتید و طلاب علوم عقلی حوزه علمیه خراسان در محل سالن اجتماعات مدرسه علمیه عباسقلی خان به مناسبت ۲۴ آبان روز بزرگداشت مرحوم علامه طباطبائی برگزار گردید.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد موسوی بایگی (مدیرگروه علمی مدرسه‌علمیه تخصصی علوم‌عقلی عباسقلی‌خان) با بیان این نکته که بزرگداشت فیلسوف و حکیم صرفا نباید در ذکر فضایل او خلاصه شود افزودند: هرچند بیان فضائل خوب است و باعث می شود دیگران با علمای سلف و حکما آشنا شوند اما باید توجه داشت که در کنار ذکر فضایل لازم است در جهت بسط کمالات آن حکیم وعالمی که برایش بزرگداشت گرفته ایم و مسیری که ایشان طی کرده است، کاری انجام بدهیم. برای همین بزرگداشت مرحوم علامه طباطبائی باید منشأ اثر باشد تا شخصیت علمی و معنوی ایشان به درستی شناخته شود.

حجت الاسلام موسوی بایگی خاطر نشان کردند: همه ما نسبت به نفس خود و جامعه ای که در آن زندگی می کنیم  وظایفی داریم؛ این وظیفه در جهت فردی می شود تکمیل نفس، که هم خود انسان به کمال می‌رسد و هم آباء معنوی بهره مند می شوند اما در جهت اجتماعی نسبت به هر علمی فرق می کند، چنانچه اثر گذاری در علم فلسفه طرق مختلفی دارد.

مدیرگروه علمی مدرسه‌علمیه تخصصی علوم‌عقلی عباسقلی‌خان در رابطه ی طریقه اثر گذاری در علم فلسفه به بیان حداقل دو طریق اشاره کردند: اول آن که طلبه ای که حکمت خوانده است باید به فکر روشی برای  انتقال حقایقی که یاد گرفته در جامعه باشد تا مردم از این حقایق استفاده کنند. دوم آن که به فکر اصلاح جامعه و از بین بردن ریشه های فساد در جامع باشد و این متوقف بر شناخت و معرفت ریشه های فساد است.

حجت الاسلام موسوی بایگی در ادامه به بیان سیره مرحوم علامه طباطبائی در زمان حیاتشان برای طی مسیر این دو طریق پرداختند و نکاتی را تبین نمودند.

 

دیدگاه